Пасифлора Passiflora

Пасифлора / Passiflora
Пасифлора відноситься до сімейства страстоцветних. Батьківщина пасифлори - Південна Америка, Азія, Австралія, о. Мадагаскар. У простолюдді пассифлора отримала назву - пасифлора. Вирощують її як ампельна рослина, для прикраси квартири, балкона або лоджії. Квітки пасифлори красиві, дуже екзотичні, незвичайні, але не довговічні. Пасифлора дуже швидко росте, займаючи до кінця літа все вікно приміщення.


Квітка пасифлори влаштований складно, але, незважаючи на всю крихкість квітки, сама рослина ніжним назвати не можна. Це сильна, міцна ліана, яку потрібно сильно обрізати щовесни, інакше вона займе весь простір квартири (основні стебла до 25 см, бічні пагони - до 3-4 см). Листя - глубокорассеченние, на стеблах пасифлори є вусики, цвіте рослина влітку, але квітки - недовговічні.

Поради по догляду


Температура: Мінімальна температура взимку - 11-16 градусів тепла, за винятком пасифлори блакитний, яка добре переносить заморозки.
Освітлення: Потребує яскравому освітленні, при затіненні - пасифлора перестає цвісти.
Полив: Пасифлора дуже любить воду, потрібен регулярний і рясний полив. Взимку - полив сокращается.С березня по вересень потребує підгодівлях, мінеральних і органічних.
Вологість повітря: Час від часу листя пасифлори потрібно обприскувати
Пересадка: Пересаджувати пасифлору потрібно щорічно навесні.
Розмноження: Розмножується пасифлора стебловими живцями влітку, або навесні - насінням