Офіопогон Ophiopogon

Офіопогон / Ophiopogon
Офіопогон відноситься до сімейства лілійних. Природні природно-кліматичні умови произростания офіопогон - субтропіки Японії та Китаю. Офіопогон являє собою трав'янистий багаторічник з укороченими кореневищами. Він утворює густу дернину. Листя офіопогон зібрані в прикореневу розетку. Його також можна вирощувати як рослина відкритого грунту.


Найбільш часто зустрічаються види:


Офіопогон ябуран. У цього виду листя злакоподобние, до 75 см у висоту і 2 см завширшки. В основному - листя має темно-зелене забарвлення, але зустрічаються сорти з жовтою облямівкою по краю листа. Суцвіття у цього виду гроновидні-колосоподібне, що розташоване на високому квітконосі. Квітки білі, дрібні, сидячі. Рідше зустрічається бузково окрас квіток. Рослина утворює ягоди синього кольору. Цвіте офіопогон ябуран з червня по серпень.


Офіопогон японський. У цього виду кореневище набагато більший і потужніший, ніж у попереднього. Листя теж вузькі і злакоподобние, але суцвіття більш низьке, коротке.

Квітки бузкового забарвлення.

Поради по догляду


Температура: Зимова температура для офіопогон не повинна опускатися нижче 6 градусів тепла.
Освітлення: Офіопогон - тіньовитривала рослина, але при розсіяному сонячному світлі цвіте більш пишно і рясно. Для рослини будуть краще західна і східна сторона квартири, але непогано себе почуватиме офіопогон і на північному вікні.
Полив: Офіопогон воліє помірні поливи.
Розмноження: Розмножується офіопогон насінням і діленням кореневища. Грунт підійде будь-яка, лише б вона була живильним і з нейтральною або слаболужною реакцією. Найкраще суміш з дернової, листової і парникової земель в рівних пропорціях.