Неріна Боудена Nerine bowdenii

Неріна Боудена / Nerine bowdenii
Неріна Боудена відноситься до сімейства амарилісових. Природні природно-кліматичні умови произростания Неріна Боудена - гори Південної Африки. Рослина являє собою цибулинний багаторічник з бутилковідной цибулиною. Листя у рослини ланцетно-ремневідной форми, до 35 см в довжину, зеленого забарвлення, глянсові.
Квіти розташовані на високому квітконосі, досягає 50 - 60 см в довжину. Квітки ліліеподобние, ростуть на довгих квітконіжках. Пелюстки відгинаються назад, злегка закручуючись. Квітки ніжно-рожевого кольору. Цвіте Неріна Боудена з вересня по грудень. Є період спокою, який чітко виражається в зимовий період. Влітку рослина може рости на балконі Части пересадки для нього небажані. Дуже красиво виглядають квіти у вазі, можна вирощувати на зріз. Квіти дуже довго стоять у воді. За красу квітки Неріна Боудена називають в народі квіткою німфи.



Поради по догляду


Температура: Неріна Боудена вимагає теплого змісту, кімнатних температур. Виняток становлять цибулини, які тримають при температурі близько 7 - 9 градусів (без листя).
Освітлення: Неріна Боудена не вимоглива до освітлення рослина. Воліє розсіяне світло або півтінь.
Полив: Взимку Неріна потрібні помірні поливи, а в період спокою їх повністю припиняють. Однак, земляний кому не повинен повністю пересихати.
Пересадка: Пересаджують Неріна Боудена вкрай рідко. Іпользуются при цьому наступну землесуміш: 3 частини дернової землі, 3 частини перегнійної землі і 1 частина піску. В період бутонізації та цвітіння необхідно підживлювати рослину комплексним добривом.
Розмноження: Неріна Боудена розмножується цибулинами - дітками. Цибулинки повністю заглиблюють в землю. Перші роки життя рослини період спокою можна не дотримуватися.