Чину запашна Lathyrus odoratus

Чину запашна / Lathyrus odoratus
Чину запашна або запашний горошок відноситься до сімейства бобових. Чину являє собою однолітник з ЛАЗу тонким стеблом, який слабоветвітся. Висота рослини близько 40 см, однак, в теплиці рослина може досягати до 4 метрів заввишки.
У чини листя розташовані на черешках з вузькими крильцями, парноперисте, закінчуються вусиками на кінці. Квітконоси у чини довгі, до 60 см, суцвіття у формі кисті. Квітки у чини дуже ароматні, різноманітного забарвлення. Цвіте чину в кінці травня і цвіте все літо. Якщо ви хочете, щоб чину цвіла до заморозків - своєчасно обривайте зав'язалися після цвітіння плоди. Тоді рослина буде цвісти дуже довго і рясно. Після цвітіння утворюється плід - двостулковий боб. Це невибаглива рослина. Є кілька садових груп чини. Рослина культивується як у відкритому грунті, так і як горшкові рослини. Може служити прекрасною прикрасою балкона, подооконніка, веранди. Незвичайно ароматна рослина буде радувати ваше око на балконі все літо. Можна вирощувати чину як ампельна рослина, розмістивши його в підвісній кашпо, а якщо йому запропонувати опору - воно буде служити прекрасним вертикальним озеленювачів стіни або огорожі.

Прекрасно чину виглядає у вазі, рослину вирощують на зріз. Чині потрібен захист від вітру.

Поради по догляду


Температура: Чину - холодостійка і світлолюбна рослина. Рослина потребує захисту від вітру. Рослини виносять легке притінення, але сильно реагують на різкі перепади нічних і денних температур (квітки і бутони осипаються). Запашний горошок два-три рази за сезон бажано підгодовувати рідкими органічними добривами і в спекотну суху погоду регулярно поливати.
Полив: Полив чині потрібен помірний, проте, рослина не любить пересихання земляної грудки.
Розмноження: Розмножується чину насінням розсадним способом, а також безрассадним способом - посівом безпосередньо на місце постійного зростання. Грунту рослина віддає перевагу легкі, родючі і добре дренованих. Грунт краща нейтральна або слабокисла.