Ехеверія Echeveria

Ехеверія / Echeveria
Ехеверія відноситься у сімейству Товстолисті. Природні кліматичні умови цього рослин - пустельні ландшафти Америки. Її батьківщиною прийнято вважати Мексику. Це трав'янисті розеткові сукуленти.

Багаторічна рослина до 25 см заввишки. Листя у ехеверія трохи яйцеподібні, загострені, кінчики майже коричневі, товсті, щільні. Листочки світло-салатові, поступово з часом червоніючі, до 7 см завдовжки, зібрані вони в щільні, багатолисті розетки. Цвіте рожевими і помаранчевими нечисленними квітками.


Найпоширеніші види:

Ехеверія агавовідная. Розетка в неї щільна, листя блідо-зелені з загостреними коричневими кінчиками, квітки червоного кольору.

Ехеверія блакитна. Розетка у неї прикоренева, походить на розкриту троянду. Листя подовжено-обратнопірамідальние, м'ясисті, яскраво-зеленого-голубуватого забарвлення.

Ехеверія горбатоцветная. Розетки у цього виду знаходяться на кінцях стебел, листя до 16 см завдовжки, оберненояйцевидні, блакитно-рожевого забарвлення. Квітки червоні.



Ехеверія опушена. У цього виду стебла товсті, м'ясисті, рожевого кольору. Листя в розетку не зібрані, біло-опушені, зелені, суцвіття колосоподібне, чашолистки опушені, квітки жовтого забарвлення і помаранчевими краями пелюсток.

Ехеверія елегантна. Цей вид утворює колонії, розетки щільні, до 6 см завдовжки, голубі з рожевими краями.

Поради по догляду


Температура: Оптимальна температура для утримання взимку - 14-17 градусів тепла.
Освітлення: Ехеверія - дуже світлолюбна рослина.
Полив: Вимога до вологи - помірне. Полив не повинен бути рясним.
Пересадка: Дуже рідко, навесні, горщик потрібен плоский і не глибокий. Землесуміш: листова земля, дернова земля і пісок (1:1:1).
Розмноження: Ехеверія расмножается насінням і верхівковими живцями. Також - нащадками.