Ехмея aechmea

Ехмея / aechmea

Ехмея - Відноситься до сімейства бромелієвих. Природні кліматичні умови произростания цієї рослини - тропіки та субтропіки Центральної і Південної Америки. Для гарного цвітіння ехмею бажано розташовувати в групових посадках в тісному посуді.


Ехмея Вальбаха. Являє собою тропічний епіфіт, у якого розетка листя келихоподібну форми з якої виходять мечоподібні листя. Листя у ехмеі мягкокожістие, трохи відігнуті, яскраво-зеленого кольору. На яскравому червоному квітконосі розташовується гроновидні суцвіття з блакитно-бузковими квітками і червоними приквітками.

Ехмея смугаста. Являє собою субтропічний епіфіт, з язикоподібне, округленими на кінцях, шкірястим листям. Листя у ехмеі смугастої сіро-зеленого забарвлення з сріблясто-білими поперечними смугами. На пірамідально-гроновиднісуцвіття з опушеною віссю розташовуються блакитні квітки з яскраво-рожевими приквітками.

Ехмея отвороченная. У цієї рослини розетка компактна. З розетки виходять ланцетні, отгнутие назад листя. Основний колір листа - зелений, проте, біля основи - ліловий, по середині аркуша проходіткрасная жилка. На майже кулястих суцвіттях розташовуються рожево-червоні з приквітками сидячі квіти.

Ехмея виблискуюча. У цієї рослини листя зібрані в густу розетку, ременеподібні, 45см завдовжки і близько 8 см шириною. Листя округлені на кінці, по боці аркуша - невеликі зубчики. Листя розташованими на деякій відстані один від одного. Квітки у ехмеі виблискуючою численні, близько 100 штук, коралово-червоного кольору, з блакитним завершенням. Приквітки у рослини рожеві.



Ехмея Ліндена. У цієї рослини листя густо розташовані в розетці, ременеподібні, 0.7-1,2 м завдовжки і 5-7 см шириною, по краях мелкозубчастие. Суцвіття нагадує багаторядний колос. З суцвіття виходять яскраво-жовті квітки на червоних приквітками .. Цвіте ехмея Ліндена взимку.

Проізростало у вологих тропічних лісах в Бразилії.



Поради по догляду




Температура: Оптимальна температура для росту ехмеі 20 - 25 градусів тепла.

Освітлення: Освітлення ехмея воліє яскраве, але розсіяне.

Полив: Рослині поливи потрібні помірні і рівномірні, а атмосферна вологість - досить висока

Розмноження: Розмножується ехмея насінням і нащадками. Найкраще для рослини підходить землесуміш з торф'яної і листяної землі з додаванням піску, в співвідношенні 2:2:1, дуже бажано додати в землю деревне вугілля і рубаний мох.