Розмарин Rosemary

Розмарин / Rosemary
Розмарин лікарський - відноситься до сімейства губоцвітих. Його природні умови произростания - субтропіки. Являє собою низькорослий чагарник. Листя у нього вузьколанцетні, близько 3 см в довжину, сіро-зелені, ароматні при розтиранні пальцями, квітки зібрані в гроновиднісуцвіття, двогубий, дрібні, блакитно-білі.
Походження назви вічнозеленого чагарнику роду Rosmarinus, чиєю батьківщиною вважають Середземномор'ї, відносить нас до латинської Rosmarinus (морська роса) і дано воно ромаріну не випадково. Розмарин ріс в далекі часи на юрському березі, в бризках морської піни. Стародавні греки і римляни присвячували його Афродіті (Венері) і вважали, що це чудове, запашне, чудове рослина може зробити людину щасливою, позбавити від злих снів і зберегти молодість. Знаменитий ботанік Ніколас Кулпепер вважав, що розмарин сприяє поліпшенню ослабших пам'яті, в деяких давньогерманської травниках говориться: Розмарин зцілює при слабкості мозку. Помістити листя розмарину в вино, підігріти і дати пацієнту вдихати його пари ...


Поради по догляду


Температура: Невибаглива рослина. Витримує до 15 градусів морозу, що дозволяє тримати його взимку на заскленій лоджії. Влітку віддає перевагу пряме сонце, із задоволенням вбираючи в себе його промені
Освітлення: Світлолюбна, любить прямі сонячні промені. При нестачі світла може захворіти, крім того, сильно губляться ефірні якості ромаріна.
Полив: Вологолюбна (проте, не любить болота в своєму горщику), але прекрасно видежівает і засуху.
Вологість повітря: Дуже любить обприскування.
Пересадка: Не любить пересадок, переважніше рослина перевалювати зі старого горщика в більш об'ємний.
Розмноження: Живці розмарину легко вкорінюються як у воді, так і в маленьких тепличках. Також розмножується насінням і діленням куща.