Муррайя Murraya

Муррайя / Murraya
Муррей (муррейя) метельчатая відноситься до сімейства рутових. Природні природно-кліматичні умови произростания Муррей - тропічні або мусонні ліси Індії, Індокитаю, Суматри і Яви.

Муррей метельчатая являє собою вічнозелений чагарник. У природних умовах рослина досягає приблизно 2 метрів у висоту. Кора у Муррей сероватоко забарвлення. Старі пагони - голі, а молоді - опушені тонкими волосками.
Листя непарноперисті, приблизно 6 см в довжину, шкірясті, голі, темно-зеленого забарвлення. Квітки Муррей зібрані в малоквіткові верхівкові суцвіття, до 2 см в діаметрі. Квітки дуже ароматні, білого кольору.



Після цвітіння Муррея утворює їстівні ягоди червоного кольору. Рослині для формування красивої крони необхідна регулярна обрізка і підрізування.


"1287,";

Поради по догляду


Температура: Муррея - теплолюбна рослина і зимова температура змісту рослини не повинна опускатися нижче 20 градусів тепла. Однак, короткочасні пониження температури Муррея здатна перенести.
Освітлення: Муррей волотисте потрібно розсіяне освітлення, для неї буде краще розташування на східному або західному вікні квартири.
Полив: Муррея любить помірні поливи, але вологість повітря повинна бути значно вище норми. Муррей потрібне постійне обприскування
Розмноження: Розмножується, як правило, Муррея живцями. Рідше - за допомогою насіння. Живці укорінюють за допомогою спеціального нижнього підігріву. землесуміш краща складається з дернової, листової і перегнійної земель в рівних частинах. Потрібно додати також трохи піску в суміш.