Бразілікактус Brasilicactus

Бразілікактус / Brasilicactus
Бразілікактус отримав свою назву від місцевості, яка є його батьківщиною - Бразилії. Бразілікактус являє собою кактус кулястої форми, стебло якого має невеликі сосочки, які розташовуються у вигляді розпливчастих, не чітко окреслених ребер. Ареоли у бразілікактуса мають численні тонкі щетіновідние колючки. Кущиться кактус рідко. Колючки золотистого або сріблясто-білого забарвлення, повністю покривають стебло, щетінковідние, тонкі. Квітки зеленувато-жовті або яскраво-помаранчеві, у них віночок подвійний. Цвіте облільно, навколо верхівки кактуса. Квіткова трубка зі щетинками і волосками, коротка. Після цвітіння утворюються плоди округлої форми, чорні, сухі, 0,6-0,9 см в діаметрі. У плодах знаходяться дрібні чорні насіння.




Поради по догляду


Температура: Бразілікактус, як і всі кактуси любить високі температури. Однак, взимку потребують періоді спокою з температурою змісту не перевищує 10 - 12 градусів тепла.
Освітлення: Бразілікактуси ростуть серед чагарників чагарників і високої трави. В умови квартир потребу у великій кількості сонячного світла з легким притіненням в спекотні дні.
Полив: Полив бразілікактусу влітку потрібен помірний, взимку дуже рідкісний (практично нульовий).
Розмноження: Бразілікактус розмножується насінням, сіянці ростуть повільно, не переносять пікіровки. Склад землесуміші: листовий перегній землі 1 частина, дернової землі - 2 частини, грубозернистий пісок, дрібного гравію і цегляної крихти - 2 частини. рН грунту приблизно 5,8.