Бамбук Bambusa

Бамбук / Bambusa
Бамбук відноситься до сімейства злакових, його батьківщина - Східна Азія. В умовах квартир вирощується дуже рідко, але виглядає чудово. Найчастіше використовують для підвіконь карликові форми бамбука. Стебла кімнатних бамбуків порожнисті усередині, колінчаті, на стеблах на коротких черешках розташовуються вузькі лінійні листя до 10 см завдовжки. У продажу є декілька видів бамбука.

Бамбук сизуватий, крліковая форма рослини, не перевищує 40 см у висоту.


Бамбук строкатий, велике і потужне рослина, досягає до 0,7-1 м заввишки має листя з кремовими смужками. Є і більш високорослі види (2,5-3,5 м заввишки), вони використовуються як одиночні рослини кадовбів.

Це бамбук багатошаровий, у який відрізняється ряболисті форми, бамбук блискучий, красиве рослина з пурпурними стовбурами і бамбук Мюріел, відрізняється жовтим стволом.Растеніе дуже невибагливо, але всі види бамбука вимагають світлих, прохолодних і добре провітрюваних приміщень. Слід розташовувати бамбук при яскравому розсіяному сонячному освітленні. Взимку його зазвичай містять при температурі 13-18С. Поливати його потрібно дуже рясно, особливо влітку, в період росту земля не повинна пересихати. Взимку полив значно зменшують. Бамбук добре переносить сухість повітря і не вимагає частих обприскувань. Високорослі види бамбука потребують частого регулярному поливі і підгодівлі в період росту.

Поради по догляду


Освітлення: Светлолюбівое рослина
Полив: Влаголюбів, не можна допускати пересихання грунту в горщику.
Вологість повітря: Стійкий до сухості повітря і може обходитися без частих обприскувань.
Пересадка: Труби частих пересадок, так як вважає за краще вільні горщики і дуже швидко росте
Розмноження: Бамбук розмножується поділом куща при пересадці, легко вкорінюється у вологому грунті.